A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity

European Law Students' Association

European Law Student’s Association, afgekort ELSA, is een internationale, onafhankelijke, niet-politieke organisatie, zonder winstoogmerk, voor en door studenten. We bestaan uit studenten en afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in professionele en persoonlijke ontplooiing naast hun universitaire studies.

ELSA Gent wil studenten en afgestudeerden uit Gent hierbij het ideale platform aanbieden. Daarnaast proberen we door het organiseren van verschillende evenementen met partners een brug vormen tussen studenten en de juridische arbeidsmarkt. Dit zowel in Gent, maar ook binnen Europa.

De geschiedenis van ELSA gaat terug tot 1981 wanneer vijf rechtenstudenten uit Oostenrijk, Hongarije, Polen en West-Duitsland besluiten om ELSA op te richten. Vandaag is ELSA ’s werelds grootste netwerk van rechten studenten. We zijn actief in 44 landen, 375 rechtenfaculteiten en hebben over heel Europa meer dan 60 000 leden waaronder studenten en jonge juristen. In België zijn er 9 lokale groepen, waarvan ELSA Gent de jongste groep is.

Daarmee is ze de grootste juristenvereniging ter wereld. Haar visie van samenwerking als motor van vooruitgang blijft ook na de val van de muur in Berlijn bestaan.

ELSA Gent organiseert verschillende academische activiteiten om zo vaardigheden te ontwikkelen die een meerwaarde zijn op de arbeidsmarkt. Door het grote netwerk van ELSA zijn er ook stages in het buitenland mogelijk, om ook daar meer (internationale) ervaringen op te doen. 

 

1
Oprichtingsjaar ELSA
1
Lokale groepen
1
Vertegenwoordigde rechtenfaculteiten
1
Landen