Events ELSA Gent

We proberen door middel van ons ruim aanbod aan extra-curriculaire activiteiten de link te leggen tussen de theorie en de juridische praktijk. Onze leden krijgen speciale voordelen bij onze events.

Academic Activities

Workshops, soft skills, office visits...

Seminars and conferences

Seminars about actual topics with interesting speakers

Moot Court Competitions

Real life experience of court

Tips & Tricks: stagegesprek en LinkedIn

Ben jij volledig klaar om te solliciteren voor de job van je dromen, maar wens je nog wat zinvolle tips? Wil je je netwerk uitbreiden, maar weet je niet hoe je moet starten? Met het oog op de jobbeurs die binnenkort plaatsvindt organiseert ELSA in samenwerking met LexGO een interessante workshop die je zal klaarstomen voor het ideale sollicitatiegesprek in combinatie met tips die je LinkedIn in het oog laat springen. Kortom de perfecte start om jouw carrière een boost te geven!

Codex Workshop

Ben jij een beginnende rechtenstudent of weet je nog niet goed hoe je moet werken met je codex? Dan biedt de codexworkshop van ELSA Gent de perfecte oplossing! Hoe begin je aan al deze wetteksten en academische literatuur? Hoe werk je het meest efficiënt met je codex en hoe duid je er het best zaken in aan? Wat is de meest praktische studiemethode? Wat zijn de belangrijkste punten uit het examenreglement? Kom voor het antwoord op al deze vragen op dinsdag 24 oktober naar de codexworkshop van ELSA Gent!

CV Workshop X Contrast

Binnenkort vindt de jaarlijkse Jobbeurs Rechten UGent plaats. Met oog op dit evenement, bieden wij jullie graag de mogelijk om te komen naar een interactieve CV workshop in samenwerking met Contrast, Elsa Gent en VRG Gent. Zoek je nog antwoorden op concrete vragen over het opstellen van je CV? Of wil je graag weten hoe je een jobinterview moet afleggen? Kom dan zeker eens langs!

Kennismakingsevent ELSA Gent x 180 DC Ghent x B2S Gent

Come and get to know us! Als rechtenstudent zie je immens veel studentenorganisaties de revue passeren. Dit maakt het misschien moeilijk om te ondervinden welke organisatie net het beste bij jou past. Dit hoeft niet langer! Op 4 oktober slaan wij de handen in elkaar en organiseren onze drie studentenorganisaties een kennismakingsevenement. Een korte toelichting bij onze organisaties wordt gevolgd door een receptie! Wij kijken ernaar uit jullie met velen te mogen ontvangen!

ELSA Gent @ Student Kick Off

Ook dit jaar kan je ELSA Gent terugvinden op Student Kick-Off! Wil je kennis maken met onze vereniging en een leuke babbel slaan met de leden? Kom dan zeker langs op woensdag 27/09!

Events voorbije jaren

Meer info over events vind je op onze sociale media