Events ELSA Gent

We proberen door middel van ons ruim aanbod aan extra-curriculaire activiteiten de link te leggen tussen de theorie en de juridische praktijk. Onze leden krijgen speciale voordelen bij onze events.

Academic Activities

Workshops, soft skills, office visits...

Seminars and conferences

Seminars about actual topics with interesting speakers

Moot Court Competitions

Real life experience of court

CV Workshop x LexGO

Het einde van het academiejaar komt in zicht. Met het oog op jullie zoektocht naar een eerste job, stage,… slaan LexGO, VRG Gent en ELSA Gent de handen in elkaar. Op dinsdag 25 april vindt een interactieve CV workshop plaats. Zoek je nog antwoorden op concrete vragen over het opstellen van je CV? Of wil je graag weten hoe je een jobinterview moet afleggen? Schrijf je dan zeker in!

Gerechtigheid na Zaventem

Op 22 maart 2016 werden onze hoofdstad Brussel en haar inwoners opgeschrikt door verschrikkelijke aanslagen. Deze gebeurtenis heeftons doen inzien hoe belangrijk het is om ons te blijven inzetten voor vrede en veiligheid. Als rechtenstudenten hebben wij de taak om ons juridisch inzicht te gebruiken om de complexe vraagstukken rondom terrorisme en veiligheid te begrijpen. In deze lezing worden de verschillende juridische aspecten belicht.

Abortus: een recht, geen taboe

ELSA Gent organiseert op 28 maart een panelgesprek omtrent abortus. Als moderne samenleving moeten we blijven strijden voor gendergelijkheid en de vrijheid van vrouwen om hun eigen beslissingen te nemen over hun lichaam. Helaas staan abortusrechten wereldwijd onder druk . Ons panel van experts zal een lezing houden over de huidige stand van zaken en wat er nodig is om abortus als een fundamenteel recht te beschermen en te versterken.

EY: Workshop Tax

Op 27 maart om 19u heeft ELSA Gent het genoegen om EY te mogen ontvangen. Tijdens deze avond krijgt u de kans om onder begeleiding van de collega's bij EY een tax case op te lossen. Dit het ideale moment om uw kennis om te zetten in de praktijk en al uw vragen te stellen! Na de workshop wordt er een netwerkmoment georganiseerd. Zo kan je met een hapje en een drankje de collega's bij EY beter leren kennen.

Euthanasie: een recht?

Het hoeft geen uitleg dat euthanasie een veelbesproken en vooral gevoelig onderwerp is. Zo zullen onder andere euthanasie bij psychisch lijden, voltooid leven en bij minderjarigen besproken worden. Daarvoor hebben we twee sprekers uitgenodigd die over een uitgebreide kennis en de nodige ervaring beschikken, namelijk meester Laurens van Puyenbroeck en dokter Jean Loop.

ELSA Gent rekruteert: Infosessie

Wil je een extra uitdaging buiten je studies om jouw eigen skills verder aan te scherpen én wil je deel uitmaken van een tof en ruim netwerk van rechtenstudenten? Dan ben je bij ELSA Gent aan het juiste adres! Bovendien biedt ons internationaal netwerk verschillende opportuniteiten (summerschools, buitenlandse stage…) en unieke kansen. Op 2 maart geven we meer informatie omtrent ELSA Gent, waar wij voor staan, welke activiteiten wij organiseren en wat jij voor ons kan betekenen.

Commerciality Workshop x Baker McKenzie

Enkele derdebachelor-, master-, en LLM-studenten de kans om onder begeleiding van een advocaat bij Baker McKenzie een case-study op te lossen. In kleine groepjes wordt gekeken hoe het best een beknopt en helder advies kan worden opgesteld binnen het commercieel recht. De studenten leren redeneren zoals dat in de praktijk gebeurt, en krijgen daarenboven tips en tricks die gebruikt kunnen worden doorheen de gehele professionele loopbaan.

Tips & Tricks eerste examenperiode

Zit jij in je eerste bachelor en heb je nog wat twijfels of onzekerheden over bepaalde vakken en/of de examens in het algemeen? Dan staan wij jou bij! Gedurende deze infosessie zullen enkele van onze leden jullie vak per vak de belangrijkste tips and tricks meegeven om de examens tot een goed eind te brengen. Na de infosessie is er nog de mogelijkheid om al jullie vragen te stellen, dan zullen onze leden jullie vanuit hun eigen ervaring zo goed mogelijk proberen te helpen!

Carrière na je rechtenstudies ACERTA X ELSA Gent

Twijfel jij nog over jouw toekomstige, mogelijks onbekende carrièrepad? Dan is dit event een unieke kans om meer te weten te komen over de richting die jouw potentiële carrière zal uitgaan. Samen met onze partner Acerta, een sociaal verzekeringsfonds, hebben wij de handen in elkaar geslagen om jullie een interessante en leerrijke avond te bezorgen. Gedurende deze avond zullen sprekers uit verschillende domeinen ons wegwijs maken in de vele carrièremogelijkheden die er zijn.

Mensenhandel & Slavernij in de 21ste eeuw

ELSA Gent organiseert dinsdag 22 november een lezing omtrent moderne slavernij & mensenhandel. Mensenhandel en moderne slavernij zijn geen onbesproken onderwerpen in zowel binnen- als buitenland. De media heeft het steeds vaker over bendes die vervolgd worden voor mensenhandel, seksuele uitbuiting bij minderjarigen en stielmannen die uitgebuit worden op de werkvloer. Het belooft een interessante lezing te worden!

ELSApéro

Het is tijd voor een nieuwe editie van onze befaamde ELSApéro! Na een veelbelovende eerste ontmoeting op Student Kick-Off, kijken we er naar uit om jullie beter te leren kennen! Daarom nodigen we jullie graag uit op maandag 7 november op onze ELSApéro in de Therminal. Kom zeker gezellig iets drinken en leer onze vereniging beter kennen. Het is het ideale moment om nieuwe contacten te leggen en vriendschappen te starten.

Codexworkshop

Het academiejaar is alweer begonnen! In de loop van de komende weken zullen jullie kennismaken met jullie cursussen en codices. Maar hoe begin je aan al die wetteksten en academische literatuur? Hoe werk je het meest efficiënt met je codex en hoe duid je er best zaken in aan? Wat zijn de meest belangrijke punten uit het examenreglement? Kom voor het antwoord op al deze vragen op naar de codexworkshop van ELSA Gent.

CV workshop

Binnenkort vindt de jaarlijkse Jobbeurs Rechten UGent plaats. Met oog op dit evenement, bieden wij jullie graag de mogelijk om te komen naar een interactieve CV workshop in samenwerking met Contrast, ELSA Gent en VRG Gent. Zoek je nog antwoorden op concrete vragen over het opstellen van je CV? Of wil je graag weten hoe je een jobinterview moet afleggen? Kom dan zeker eens langs!

Infosessie ELSA Gent

Wil je een extra uitdaging buiten je studies om jouw eigen skills verder aan te scherpen én wil je deel uitmaken van een tof en ruim netwerk van rechtenstudenten? Dan ben je bij ELSA Gent aan het juiste adres! Bovendien biedt ons internationaal netwerk verschillende opportuniteiten (summerschools, buitenlandse stage…) en unieke kansen.

ELSA Gent @ SKO

Ook dit jaar kan je ELSA Gent terugvinden op Student Kick-Off!! Wil je kennis maken met onze vereniging en een leuke babbel slaan met de leden?

Events voorbije jaren

Meer info over events vind je op onze sociale media