Events ELSA Gent

We proberen door middel van ons ruim aanbod aan extra-curriculaire activiteiten de link te leggen tussen de theorie en de juridische praktijk. Onze leden krijgen speciale voordelen bij onze events.

Academic Activities

Workshops, soft skills, office visits...

Seminars and conferences

Seminars about actual topics with interesting speakers

Moot Court Competitions

Real life experience of court

Tips & Tricks Eerste Examenperiode

Heb je nog wat twijfels of onzekerheden over bepaalde vakken en/of de examens in het algemeen? Dan staan wij jou bij! In dit event zullen we de belangrijkste aandachtspunten en tips uiteenzetten voor zowel het examen als hoe je een bepaald vak het best aanpakt.

LexGo: Hoe leg je het ideale job stage - en jobgesprek af?

In dit events zullen enerzijds concrete tips & tricks worden gegeven om jezelf op een interessante, heldere en efficiënte manier voor te stellen tijdens een (online) interview. Anderzijds zal LexGo je uitleggen hoe je je vaardigheden, competenties en kennis overzichtelijk en overtuigend neer kan schrijven in een CV en wat de essentiële elementen zijn van een motivatiebrief.

ELSA Traineeships Infomoment

Altijd al gedroomd van een international stage in het buitenland? Goed nieuws! ELSA Traineeships biedt jou de mogelijkheid om een juridische stage te lopen van minimala 2 weken tot maximaal 2 jaar in een buitenlands kantoor of bedrijf. 

Acerta x ELSA GENT: Carrière na rechtenstudies (UITGESTELD)

Twijfel je nog over jouw toekomstige, mogelijks onbekend carrièrepad? Dan is dit event een unieke kans om meer te weten te komen over de richting die potentiële carrière zal uitgaan. Tijdens dit exclusief event, georganiseerd samen met Acerta, komen enkele professionals spreken over het het er in werkelijkheid aan toegaat op de werkvloer.

ELSA Day Webinar: Privacy in the digital age

Naar aanleiding van ELSA Day organiseren ELSA Belgium, ELSA Brussel, ELSA Gent, ELSA Louvain-la-Neuve in samenwerking met Fieldfisher een webinar getiteld: "Privacy In The Digital Age". Er zal door de verschillende lokale groepen over verschillende onderwerpen gesproken worden.

Lezing Paul Quirynen: Dutrouxslachtoffers

Op 9 november 2021 ontvangen we Paul Quirynen om een lezing te geven over zijn ervaring met slachtoffers van misdrijven & mensenhandel. In deze lezing spreekt hij over zijn eigen ervaringen met slachtoffers van verschillende rechtszaken (zoals in de zaak Noppen, waar de film Rundskop op is gebaseerd, alsook in de zaak Dutroux.)

Codexworkshop

In de loop van de komende weken zullen de codices weer worden bovengehaald. Maar hoe begin je aan al die wetteksten en hoe werk je het meest efficiënt met je codex? Wat zijn de tips om aan te duiden en de regels van het examenreglement? ELSA Gent legt het jullie allemaal uit in onze Codexworkshop!

Legal Job Market: Insiders Information

Wil je graag theoretische kennis omzetten in de praktijk? Leren van experten in het werkveld en voltooi je binnenkort op je studieloopbaan in de rechtswetenschappen? Bekijk dan samen met Steve Skills de eerste stap in je juridische carrière! Breng in kaart welke perspectieven jouw rechterdiploma op de arbeidsmarkt kan bieden.

ELSApéro

Het nieuwe academiejaar is weer van start gegaan. Na een veelbelovende eerste ontmoeting op Student Kick-Off, kijken we er naar uit om jullie beter te leren kennen! Daarom nodigen we jullie graag uit op 12 op onze ELSApéro. Kom zeker gezellig iets drinken en leer onze vereniging beter kennen. Het is het ideale moment om nieuwe contacten te leggen en vriendschappen te starten.

ELSA Gent Rekruteert

ELSA Gent breidt uit en is op zoek naar jou! Wil je een extra uitdaging buiten je studies om jouw eigen skills verder aan te scherpen én wil je deel uitmaken van een tof en ruim netwerk van rechtenstudenten? Dan ben je bij ELSA Gent aan het juiste adres! Via een online infosessie zal er informatie gegeven worden omtrent ELSA Gent, waar wij voor staan, welke activiteiten wij organiseren en wat jij voor ons kan betekenen.

ELSA Gent @ Student Kick Off

Maak kennis met ELSA, wat wij doen en waar wij voor staan en sla een babbeltje met één van onze bestuursleden. Zin om lid te worden van ELSA Gent of zin om mee te helpen in onze werking? Kom dan zeker eens langs en luister wat de mogelijkheden zijn en wat een lidmaatschap inhoudt.

Events voorbije jaren

Meer info over events vind je op onze sociale media