Events ELSA Gent

We proberen door middel van ons ruim aanbod aan extra-curriculaire activiteiten de link te leggen tussen de theorie en de juridische praktijk. Onze leden krijgen speciale voordelen bij onze events.

Academic Activities

Workshops, soft skills, office visits...

Seminars and conferences

Seminars about actual topics with interesting speakers

Moot Court Competitions

Real life experience of court

Workshop : Various Tax Considerations on Buying and Selling Preloved Items Online

Moet je je inkomsten van Vinted aangeven? Ontdek dit en meer tijdens deze workshop! In samenwerking met EY organiseert ELSA Gent op dinsdag 26 maart een interactieve workshop waarin een case rond online tweedehands verkoopplatformen zoals Vinted en 2dehands.be vanuit verschillende tax perspectieven worden benaderd.

Infosessie ELSA Traineeships & Summer Law Schools

Ben je lid van ELSA Gent en ambieer je een ELSA Traineeship in het buitenland of deelname aan een ELSA Summer Law School? Dan is deze informatieavond op maandag 25 maart om 19u30 in Lokaal 8.1 de perfecte gelegenheid om hierover meer te weten te komen! Deze infosessie zal in het Engels doorgaan. Achteraf voorzien we een drankje en een hapje.

Your future legal career workshop by contrast

Ben je een masterstudent in de rechten? Start je binnenkort met een zomer- of baliestage, en bereid je je hierop graag goed voor? Bij de ‘Your future legal career’ workshop vat onze partner contrast heel wat praktische tips & tricks voor je samen zodat je je nieuwe collega's kan verbazen bij je start. Dit alles vindt plaats in de vorm van een interactief ronde tafel gesprek in kleine groep. Deze workshop zal plaatsvinden op dinsdag 19 maart van 19u tot 21 uur in campus Aula in lokaal 7.1 (Pleitlokaal). Achteraf wordt er een netwerkdrink voorzien.

Matchfixing in het tennis en tuchtrecht binnen de sportwereld

ELSA Gent presenteert haar eerste lezing van het semester: “Matchfixing in het tennis en tuchtrecht binnen de sportwereld” Tijdens de lezing gaat Mr. Baert, advocaat van Grigor Sargsyan, uitgebreid in op een van de grootste matchfixingschandalen in de tenniswereld. Tot slot gaan we dieper in op het algemene tuchtrecht binnen de sportwereld. Aan de hand van boeiende praktijkvoorbeelden wordt er een korte uiteenzetting gegeven over het specifieke regime van het tuchtrecht.

Oekraïne en Rusland: wegen naar vrede

ELSA Gent en UNYA Gent organiseren samen de lezing “Oekraïne en Rusland: wegen naar vrede" op 7 december 2023 om 19u. Voor deze lezing werden twee prominente sprekers uitgenodigd. Tom Sauer is professor Internationale Politiek aan de Universiteit Antwerpen en Johan Verbeke is professor Diplomatie aan de Universiteit Gent en ere-ambassadeur. Het wordt alvast een boeiend debat.

De Warmste Bake

De Warmste Week zamelt elk jaar opnieuw geld in voor het goede doel. Dit jaar wordt er extra aandacht gegeven aan alle kinderen en jongeren. Het thema “opgroeien zonder zorgen” ligt ook ELSA nauw aan het hart. Als vereniging waarbij mensenrechten centraal staan, wouden we dan ook zelf de handen uit de mouwen steken en ons steentje bijdragen. En wat is een lekkerdere manier om dit te doen dan een Bake Sale te organiseren? Kom genieten van een heerlijk taartje op onze Warmste Bake! Want elk kind heeft recht op geluk en een veilige plek om op te groeien.

Tips & Tricks: stagegesprek en LinkedIn

Ben jij volledig klaar om te solliciteren voor de job van je dromen, maar wens je nog wat zinvolle tips? Wil je je netwerk uitbreiden, maar weet je niet hoe je moet starten? Met het oog op de jobbeurs die binnenkort plaatsvindt organiseert ELSA in samenwerking met LexGO een interessante workshop die je zal klaarstomen voor het ideale sollicitatiegesprek in combinatie met tips die je LinkedIn in het oog laat springen. Kortom de perfecte start om jouw carrière een boost te geven!

Codex Workshop

Ben jij een beginnende rechtenstudent of weet je nog niet goed hoe je moet werken met je codex? Dan biedt de codexworkshop van ELSA Gent de perfecte oplossing! Hoe begin je aan al deze wetteksten en academische literatuur? Hoe werk je het meest efficiënt met je codex en hoe duid je er het best zaken in aan? Wat is de meest praktische studiemethode? Wat zijn de belangrijkste punten uit het examenreglement? Kom voor het antwoord op al deze vragen op dinsdag 24 oktober naar de codexworkshop van ELSA Gent!

CV Workshop X Contrast

Binnenkort vindt de jaarlijkse Jobbeurs Rechten UGent plaats. Met oog op dit evenement, bieden wij jullie graag de mogelijk om te komen naar een interactieve CV workshop in samenwerking met Contrast, Elsa Gent en VRG Gent. Zoek je nog antwoorden op concrete vragen over het opstellen van je CV? Of wil je graag weten hoe je een jobinterview moet afleggen? Kom dan zeker eens langs!

Kennismakingsevent ELSA Gent x 180 DC Ghent x B2S Gent

Come and get to know us! Als rechtenstudent zie je immens veel studentenorganisaties de revue passeren. Dit maakt het misschien moeilijk om te ondervinden welke organisatie net het beste bij jou past. Dit hoeft niet langer! Op 4 oktober slaan wij de handen in elkaar en organiseren onze drie studentenorganisaties een kennismakingsevenement. Een korte toelichting bij onze organisaties wordt gevolgd door een receptie! Wij kijken ernaar uit jullie met velen te mogen ontvangen!

ELSA Gent @ Student Kick Off

Ook dit jaar kan je ELSA Gent terugvinden op Student Kick-Off! Wil je kennis maken met onze vereniging en een leuke babbel slaan met de leden? Kom dan zeker langs op woensdag 27/09!

Events voorbije jaren

Meer info over events vind je op onze sociale media